19.4.12

Προθεσμία πήρε η σύζυγος του Άκη ...


Νέος γύρος καταθέσεων στην υπόθεση του πρώην υπουργού ανοίγει σήμερα μετά την προφυλάκιση των πέντε κατηγορούμενων, Άκη Τσοχατζόπουλου, του εξάδελφου του, Νικόλαου Ζήγρα, του επιχειρηματία, Γιώργου Σαχπατζίδη και της... λογίστριας, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, ενώ η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, πήρε προθεσμία για τις 27 Απριλίου ενώ κατά την έξοδό της από το γραφείο του ανακριτή ακούστηκαν αποδοκιμασίες.

Από σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν 10 ακόμη άτομα που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι η κόρη και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου φέρεται σύμφωνα με τους εισαγγελείς να εμπλέκεται στην υπόθεση με την αγορά το 2006 από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος όμως την είχε αγοράσει από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο Νίκος Ζήγρας, της κατοικίας επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis, που φέρεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να ανήκει στον πρώην υπουργό. Πάντως η Βίκυ Σταμάτη στην προανακριτική κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώρισε τίποτα για την αγορά αυτή. «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου), ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το προαναφερόμενο ακίνητο είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου» φέρεται να είχε πει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Επιπλέον ενώπιον του ανακριτή θα δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση και ο κουνιάδος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης που επέβλεπε τις εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και η θεία της Βίκυς Σταμάτη σε λογαριασμό της οποίας βρέθηκε κατάθεση ύψους 3 εκατ. δραχμών. Για το εν λόγω έμβασμα στην απολογία του ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για λάθος της τράπεζας.

Μόνος στο κελί 2

Ο πρώην υπουργός έκλεισε 48 ώρες μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και χθες δέχθηκε την πρώτη επίσκεψη από την σύζυγο και τους συνηγόρους του. Η Βίκυ Σταμάτη πέρασε την πόρτα των φυλακών και είδε από κοντά τον Άκη Τσοχατζόπουλο για περίπου μισή ώρα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραμένει στο κελί του και διαβάζει την ογκώδη δικογραφία που τον αφορά, ενώ ζήτησε να του δοθούν σεντόνια από την οικία του. Στην έκτη πτέρυγα μεταφέρθηκαν χθες και οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση, Νικόλαος Ζήγρας και Γιώργος Σαχπατζίδης.

Αρνήθηκε τα πάντα

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι γνώρισε οτιδήποτε και χαρακτήρισε σύμπτωση το γεγονός ότι πίσω από τις υπεράκτιες εταιρίες βρίσκονταν πρόσωπα του φιλικού ή συγγενικού κύκλου του.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: