3.4.12

Στην Ν.Υόρκη ο Γ.Παπανδρέου...


Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς» που έχει συστήσει εδώ και λίγα χρόνια η Διεθνής για τη διεθνή οικονομία.

Στη ...
συνεδρίαση, που θα γίνει την Τετάρτη, στο κτίριο του ΟΗΕ, θα πάρουν μέρος αρχηγοί κρατών και κομμάτων που μετέχουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιφανείς οικονομολόγοι.

Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και η επιστροφή στην ανάπτυξη, σύμφωνα με το real.gr

Την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε στρογγυλό τραπέζι για την παγκόσμια οικονομία που διοργανώνει το γνωστό «think tank new America» και θα μετέχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Η έδρα της «new America» βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψεις στις ΗΠΑ σε ότι αφορά στην ανάλυση των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων και των σύγχρονων προκλήσεων....
kafeneio-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: