8.4.12

Αλλάξτε επιτέλους!...



Αφροδίτη Γραμμέλη

Η πρωινή Μελέτη γίνεται μεσημεριανή και ο καφές με την Ελένη... μπουφές με την Ελένη! Ετσι αλλάζει η ελληνική τηλεόραση. Κουνώντας τα πιόνια πάνω στο ίδιο χαρτόνι. Σαν το φιδάκι που παίζαμε μικροί, με τις σκαλίτσες και τις... τσουλήθρες. Κι εκεί που ανέβαινες τη σκάλα και περνούσες με άνεση τα τετράγωνα, ξαφνικά μια τσουλήθρα σε προσγείωνε κανονικά. Αυτό το παιχνίδι παίζεται εδώ και μήνες - για την ακρίβεια, εδώ και χρόνια - από τα κανάλια. Μόνο που οι εποχές άλλαξαν, ο κόσμος βαρέθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να παρουσιάζεις πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα με το ίδιο περιεχόμενο και να θεωρείς μείζον ζήτημα τον παρουσιαστή. Ούτε πουλάει πλέον το κουτσομπολιό και τα απόνερα του lifestyle στη μεσημεριανή ζώνη.
Ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο, βολτάρει με το ποδήλατό του, αναζητεί κάτι διαφορετικό, ανανεωμένο και, κυρίως, επιθυμεί μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και των προσώπων. Επίσης διψάει για λύσεις, για ουσιαστικές απαντήσεις σε σοβαρά προβλήματα και φυσικά για την αλήθεια. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να στήνονται σίριαλ με τα κλισέ του παρελθόντος («Το αμάρτημα της μητρός μου»), ψυχαγωγικές εκπομπές της πλάκας και του χαβαλέ («Ομορφος κόσμος») ή να αποπειρώνται κάποιοι να προκαλέσουν με το χυδαίο και τον εξευτελισμό των παικτών τους («Οικογένεια της συμφοράς», «Black out», «Fab 5», «Ελλάδα έχεις ταλέντο» κ.ά.).
Φτάνει πια με τη Μενεγάκη, τον Αρναούτογλου, την Κορομηλά και όλη αυτή την παρέα που θυμίζει τον «πύργο των φαντασμάτων». Σε τελική ανάλυση, το να μην μπορείς να βρεις νέα πρόσωπα, το να μην μπορείς να ανανεώσεις το προϊόν σου και, κυρίως, η αδυναμία να διατυπώσεις μια πρόταση η οποία θα συμβαδίζει με την εποχή σου σηματοδοτεί την αποτυχία. Οπως και με το που θα βρεθεί ένα πρόσωπο που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο να το εξαντλείς. Λίγο ακόμη και η Μαρία Μπεκατώρου θα εκφωνεί δελτίο ειδήσεων! Ηδη κοντεύει να «καεί» ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος παρουσιάζει εκπομπές που δεν του ταιριάζουν και στις οποίες δεν προσφέρει και ο ίδιος κάτι από το ταλέντο του. Αν αυτό είναι τηλεόραση...


ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: