6.4.12

«Πεθαίνει» ο Τύπος...


Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης «πεθαίνουν» όσο το διαδίκτυο εξαπλώνεται.
Ωστόσο, δεν είναι μόνον το διαδίκτυο αιτία της παρακμής των εφημερίδων, καθώς μεγάλο μερίδιο πλέον διεκδικούν τα smartphones και τα tablet PC. Τα τελευταία χρόνια, οι... αναγνώστες των παραδοσιακών μέσων και των βιβλίων φθίνουν συνεχώς και οι πολίτες επιλέγουν συνεχώς εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Από την έκρηξη των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων, οι εφημερίδες αντικαθίστανται σταδιακά με ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα βιβλία με συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Τα παραδοσιακά συγκροτήματα σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ ορισμένα από αυτά οδηγούνται στην πτώχευση.

Όπως προκύπτει και από το infographic που δημοσιεύουμε, οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν πτώση εσόδων 44,24% σε διάστημα μόλις 4 ετών. Από το 2007 μέχρι το 2010, 13.500 δημοσιογράφοι εφημερίδων έχασαν τη δουλειά τους. Στις ΗΠΑ, τα newsrooms απασχολούν 25% λιγότερους εργαζόμενους απ' ότι τη δεκαετία του 1970.

Την ίδια ώρα, το Amazon πουλά πλέον περισσότερα e-books απ' ότι παραδοσιακά βιβλία. Βάσει των στοιχείων, για κάθε 100 βιβλία σε χαρτιού, πωλούνται 115 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ οι συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης κερδίζουν τη «μερίδα του λέοντος» ανάμεσα σε νέους ανθρώπους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: