3.4.12

ΚΥΠΡΟ: Στον αναπνευστήρα βρίσκονται τα κρατικά νοσοκομεία...


Λευκωσία: Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης δουλεύουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Γιατρών, Βάιος Παρτασίδης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, τόνισε ότι από τη μη ανανέωση των συμβολαίων των έκτακτων γιατρών, τα... οποία έληξαν στις 31 Μαρτίου, πλήγηκαν ειδικότητες και έκλεισαν ή υπολειτουργούν τμήματα των νοσοκομείων.

Ο κ. Παρτασίδης ευχήθηκε να αποδεχθεί την Πέμπτη η Βουλή το αίτημα του Υπουργείου Υγείας να εξαιρεθεί ο κλάδος από τις παγοποιήσεις στις προσλήψεις γιατρών.

Ο πρόεδρος του κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, κ.Χριστοφίδης, είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό, αλλά πρόσθεσε, στην υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος, στο κύριό του θέμα, υπό τον τίτλο "Ακτινογραφία του χάους", στο νοσοκομείο Λευκωσίας αναβάλλονται χειρουργεία, ακυρώνονται περίπου 400 τεστ οστεοπόρωσης και ακτινογραφίες για τους εσωτερικούς ασθενείς θα γίνονται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Στο νοσοκομείο της Λεμεσού έκλεισε το γαστρεντολογικό τμήμα, ένα αγγειογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεκάδες ραντεβού ασθενών αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Στη Λάρνακα, έμειναν χωρίς ακτινογράφους και στην Πάφο χωρίς… γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: