7.4.12

Μη αλκοολούχα ποτά και από τα ζυθοποιεία...


Οι ελληνικές Ζυθοποιίες κατέχουν ήδη την τεχνογνωσία της εκχύλισης και άρα μπορούν, χωρίς το κόστος νέων επενδύσεων σε εξοπλισμό, να δώσουν ώθηση στην παραγωγή πολλών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.
Την ικανοποίησή του για την ψήφιση της τροπολογίας που δίνει στα...
ζυθοποιεία την δυνατότητα παραγωγής και μη αλκοολούχων ποτών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

«Η παραγωγή μη αλκοολούχων ποτών όπως τσάι, αναψυκτικά, άλλα αφεψήματα, βασίζεται σε πρώτη ύλη παραγόμενη στην Ελλάδα και μέσω συμβολαιακής γεωργίας, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα (και σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές), την ώρα μάλιστα που η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί ασφαλή διέξοδο στην κρίση που αντιμετωπίζει η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας» τονίζει ο ΣΜΑΖΕ.

Όπως αναφέρει, οι ελληνικές Ζυθοποιίες κατέχουν ήδη την τεχνογνωσία της εκχύλισης και άρα μπορούν, χωρίς το κόστος νέων επενδύσεων σε εξοπλισμό, να δώσουν ώθηση στην παραγωγή πολλών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αναζωογονώντας την αγροτική οικονομία και φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο, ξεχασμένα σήμερα, αλλά παραδοσιακά προϊόντα, με οποία μεγάλωσαν γενιές ελλήνων.

Σχετικά με την αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ), τονίζεται ότι τώρα, πλέον, έχουν και οι επιχειρήσεις μέλη του την δυνατότητα να επεκταθούν σε άλλους τομείς και ιδίως στην παραγωγή μπύρας.

Τέλος, σε ότι αφορά σε ανώνυμα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, για τροπολογία που δήθεν ευνοεί τις πολυεθνικές έναντι των ελληνικών, τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων εμφιάλωσης ύδατος, είναι προφανές ότι αποτελούν αστειότητες, τουλάχιστον, καθώς οι πολυεθνικές έχουν ήδη στη χώρα μας το δικό τους νερό...
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: