12.4.12

Βαριά τιμωρία για Παναθηναϊκό...


Φωτοβολίδες, λέιζερ και... ιπτάμενα αντικείμενα πρέπει να τα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού!

Η Euroleague λειτουργώντας όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο τον... Παναθηναϊκό για τα όσα έκανε μερίδα οπαδών του στον τελευταίο αγώνα με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Euroleague, η ομοσπονδία θέλει να καταστήσει σαφές πως η ασφάλεια των φιλάθλων και των παικτών είναι πρώτη προτεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague για το πρόστιμο του Παναθηναϊκού:

«Στη διάρκεια του αγώνα άναψαν φωτοβολίες, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για να αποσπάσουν την προσοχή των παικτών, πετάχτηκαν αντικείμενα και οπαδοί εισέβαλαν στο παρκέ αμέσως μετά τη λήξη.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται από το πειθαρχικό όργανο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στο γήπεδό του τις επόμενες περιόδους. Αν επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον, το πειθαρχικό όργανο θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει τιμωρία και πέρα από πρόστιμο.

Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να καταστήσει σαφές σε όλους τους φιλάθλους, τους συνεργάτες της και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, που μοιράζονται με μας την αξία ότι η ασφάλεια των φιλάθλων είναι προτεραιότητά μας.

Πάντα θα διασφαλίζουμε πως η απόλαυση των αγώνων μας είναι εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες αξίες του αθλητισμού. Θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη βία στα γήπεδα όπου παίζονται αγώνες της Ευρωλίγκας».

Τα 88.001 ευρώ που είναι για την ακρίβεια η τιμωρία για τον Παναθηναϊκό, έρχονται να προστεθούν στα 42.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί στον Ολυμπιακό πριν από μερικές ημέρες, την ώρα που οι άλλες ομάδες της Euroleague δεν έχουν υποπέσει σε αντίστοιχα τόσο μεγάλα παραπτώματα.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: