15.4.12

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν και πάλι τις ΗΠΑ στην Οκλαχόμα...



Μια σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στην Οκλαχόμα, αλλά και πολλές υλικές ζημιές, σύμφωνα με ... τα μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Γούντγουορντ, μια πόλη στη βορειοδυτική Οκλαχόμα. Ο δήμαρχος της πόλης Γούντγουορντ Ρόσκο Χιλ δήλωσε πως συγκρότημα κατοικιών υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο και πολλοί από τους κατοίκους βρέθηκαν απροετοίμαστοι αφού οι σειρήνες ειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα δεν λειτούργησαν.

Συνολικά 60 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Κάνσας, την Άιοβα, τη Νεμπράσκα και την Οκλαχόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εκτός από τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Πολλά σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν και καλώδια υψηλής τάσης. Ένα νοσοκομείο στο Κρέστον της Άιοβας υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους και τους 300 κατοίκους του οικισμού Θέρμαν στην Άιοβα μετά την ολική ή μερική καταστροφή των τριών τετάρτων των κατοικιών τους, σύμφωνα με το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: