13.4.12

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα...


Βροχές το Μ.Σάββατο...
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των πλοίων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται... βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αυξημένη κίνηση επικρατούσε την Μ.Πέμπτη στα εθνικά δίκτυα από το μεσημέρι, χωρίς όμως να σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο αυξημένη ροή οχημάτων σε σημεία της Αθηνών-Κορίνθου.

Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας. Και την Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξουν μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι, τα οποία όμως θα διεξαχθούν με πληρότητα 100%.

Βροχερός καιρός από το Μ.Σάββατο

Η έξοδος ξεκίνησε με σύμμαχο τον καλό καιρό. Η θερμοκρασία τη Μ.Παρασκευή θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Λίγες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει το Μ.Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: