26.4.12

Διακήρυξη κατά της λιτότητας από τρία ευρωπαϊκά συνδικάτα...


Υπεγράφη από τις εργατικές ενώσεις της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας...
Κοινή διακήρυξη κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας υπέγραψαν την Τετάρτη οι επικεφαλής των συνδικάτων Κροατίας, Σλοβενίας και Ιταλίας σε συνάντησή τους εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι ενώσεις...
εργαζομένων των τριών κρατών ζητούν μία Ευρώπη ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ τονίζουν ότι το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Η διακήρυξη υπεγράφη στη διάβαση Μπρεγκάνα–Ομπρέζιε, στα σύνορα Κροατίας–Σλοβενίας.

«Η Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην κοινωνική συνοχή. Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στις ποιοτικές θέσεις εργασίας, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα στη μάχη κατά των ανισοτήτων», σημειώνουν τα συνδικάτα.

Οι επικεφαλής των συνδικαλιστών οργανώσεων των τριών χωρών τόνισαν ότι και οι κυβερνήσεις στην Κροατία, στη Σλοβενία και στην Ιταλία συμπεριφέρονται ταυτόσημα -έχουν στραφεί αποκλειστικά σε μέτρα λιτότητας εξαιτίας των οποίων αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, αντί να ενθαρρύνεται η οικονομία και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κοινή διακήρυξη υπεγράφη στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων των συνδικάτων εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 2007 υπό το σύνθημα «Συνδικάτα χωρίς σύνορα» στη μεθόριο Κροατίας-Σλοβενίας. Εφέτος, για πρώτη φορά, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιταλικών συνδικάτων CGIL, CISL και UIL...
ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: