14.4.12

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΔΗ.ΣΥ. είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα...


"Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα φιλελεύθερο, έντονα μεταρρυθμιστικό, κόμμα", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της, απαντώντας γιατί δεν αποδέχθηκε το κάλεσμα της ΝΔ για συνεργασία.
"Το 90% των στελεχών μας μπαίνει τώρα...
για πρώτη φορά στην πολιτική, με όρεξη και πάθος να κάνουμε κάτι καινούργιο, να συμβάλλουμε σε μια μεγάλη αλλαγή που θα ξαναπάει μπροστά τον τόπο. Η ΝΔ έχει καταντήσει ένα λαϊκιστικό, παλαιοσυντηρητικό κόμμα", εξήγησε η κα Μπακογιάννη.

Όταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να είναι εκ νέου πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, απάντησε πως "μπορεί να είναι και ο κ. Παπαδήμος-αλλά υπάρχουν και όρια στο τι θέλουν ή μπορούν να κάνουν οι τεχνοκράτες. Μην φτάσουμε τώρα να καταργήσουμε και τελείως την πολιτική. Πάντως, ο κ. Παπαδήμος διεκπεραίωσε αρκετά καλά την βασική αποστολή που του ανέθεσαν τα τρία κόμματα, όσο τον άφησαν τα ίδια, με τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, να την εκτελέσει".

"Νομίζω ότι, αν η διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος είναι μεγάλη, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός. Εγώ δεν είμαι εμπαθής άνθρωπος και ευθέως σας λέω ότι σ' αυτό έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς. Αν πάλι τα δύο κόμματα είναι «τσίμα-τσίμα» ας βρουν έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής", συμπλήρωσε η ίδια αναφορικά με το θέμα της πρωθυπουργίας την επομένη των εκλογών...


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: