1.4.12

Ταλέντα και «νούμερα»...


Αφροδίτη Γραμμέλη

Η κυρία της παρέας, Ευγενία Μανωλίδου, κρατάει τα στήθη της και στη συνέχεια αλαλάζει «ναι!». Ο συνάδελφός της Χάρης Χριστόπουλος μαλάσσει τα υπερμεγέθη στήθη της υποψήφιας παίκτριας. Ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος το καταδιασκεδάζει και σπεύδει να ... την αγκαλιάσει. Το κοινό χειροκροτεί και φωνάζει. Η υποψήφια στο τέλος του σόου της, και αφού τα έσπασε όλα στο πέρασμα του στήθους της, αποχώρησε εισπράττοντας τρεις θετικές απαντήσεις για να περάσει στο επόμενο στάδιο του ριάλιτι «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».

Τέτοιες στιγμές ο δημοσιογράφος αναρωτιέται τι να γράψει. Προβληματίζομαι γιατί πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις - εν προκειμένω εκατομμύρια. Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ: η κυρία Μανωλίδου με τις κλασικές σπουδές συγκινήθηκε με τον εξευτελισμό μιας γυναίκας επί σκηνής; Ενθουσιάστηκε από αυτό το θέαμα; Αν αυτή η αισθητική και αυτό το περιεχόμενο αρέσει στους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης, τότε ας μην απορήσουμε για την κατάστασή μας και τα χάλια της τηλεόρασης. Και να μην εκπλαγούμε αν σε μερικά χρόνια η συγκεκριμένη κυρία και ο έτερος κριτής και φωτογράφος - θυμίζω ότι υπήρξε και κριτής κάνοντας παρατηρήσεις περί αισθητικής (!) - συνεχίσουν να θεωρούνται κελεπούρια από τα κανάλια.

Επίσης, ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστεί ο Χρήστος Φερεντίνος πόσα «ναι» θα πει σε τηλεοπτικές προτάσεις. Ηδη ως παρουσιαστής στο πρωινό πρόγραμμα ανακάλυψε ότι μάλλον δεν έπρεπε να είχε δεχτεί. Τώρα συναίνεσε στο να γίνει κομμάτι ενός κακού προγράμματος. Με καριέρα-πασπαρτού ουδείς ευτύχησε.

Το χειρότερο όμως από όλα αφορά το κανάλι. Το οποίο για μία ακόμη φορά προσπερνώντας το περιεχόμενο έσπευσε να πανηγυρίσει για την υψηλή τηλεθέαση του χυδαίου προγράμματός του. Ενός προγράμματος που θεωρεί ταλέντο τον στημένο εξευτελισμό, την ανοησία, τη γραφικότητα, τον λαϊκισμό, τη φτήνια και κυρίως την απουσία ταλέντου. Ολα για τα νούμερα λοιπόν;

ΥΓ.: Κακογυρισμένο, βαρετό και αδιάφορο το «Galileo». Κρίμα γιατί πάνε στράφι και η ιδέα αλλά και ο παρουσιαστής Γιώργος Λιανός, ο οποίος αξίζει πολύ περισσότερα. Οχι τίποτε άλλο, αλλά όλοι δηλώνουν ότι αναζητούν νέα πρόσωπα και δεν τα βρίσκουν...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: