19.4.12

Τον Παπανδρέου τον ρίξαν καμιά δεκαριά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...


«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα όταν είπε το «μαζί τα φάγαμε».

«Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και...

για πολλά άλλα που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα», είπε ο κ. Πάγκαλος και εξέφρασε το φόβο του για πολιτική, αλλά και πολιτιστική ρευστότητα που μπορεί να οδηγήσει η στάση που λέει «θέλω να εκδικηθώ». «Δεν είναι λύση το να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με αγανάκτηση», είπε χαρακτηριστικά. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι πρόκειται σύντομα να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο θα αναλύει την έννοια της συνευθύνης.

«Δεν έριξε η ΝΔ τον Γ. Παπανδρέου, αλλά καμιά δεκαριά βουλευτές του ΠαΣοΚ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Σκάϊ», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος χαρακτήρισε ευτυχή τον εαυτό του που γνώρισε και συνεργάσθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, σημείωσε ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας, ενώ αναρωτήθηκε εάν οι επαναληπτικές εκλογές θα ξαναδώσουν κάτι άλλο, εκτός από το να «χάνουμε πολύτιμο χρόνο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εξηγώντας την απόφασή του να αποσυρθεί είπε ότι εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή για μία τετραετία. «Είμαι ήδη 74 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 78.... Πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθώ», είπε.

Τέλος, για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και το ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής, ο κ. Πάγκαλο σημείωσε ότι η απόφασή του ήταν σωστή, αφού εκείνη την εποχή βρισκόμασταν μπροστά σε μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, με τη γείτονα χώρα να απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, η οποία (Κύπρος) τότε δεν ήταν στην ΕΕ.

«Θα ήταν τερατώδες εάν εγώ έλεγα ότι διαφωνώ με την εισήγηση των στρατηγών», είπε κ . Πάγκαλος, ενώ αναφερόμενος στις μίζες είπε πως δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον εάν δεν έχεις αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: