7.4.12

Σήμερα το ύστατο "χαίρε" στον συνάνθρωπο Δ. Χριστούλα...



Σήμερα στις δύο το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί πολίτες θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Χριστούλα, τον 77χρονο συνταξιούχο που αυτοκτόνησε την Τετάρτη το πρωί με ένα... περίστροφο στην πλατεία Συντάγματος.

Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά από επιθυμία του ίδιου, δεν θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν τον Δ. Χριστούλα στον προαύλιο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχεια η σωρός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.
Από την Τετάρτη το πρωί, το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος κάτω από το οποίο έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, έχει γίνει τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες πολίτες.
Λουλούδια, σημειώματα και αναμμένα κεριά οριοθετούν το σημείο που ένας συνάνθρωπος – μορφωμένος, ήρεμος και με υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον φιλικό του κύκλο - αποφάσισε να αυτοκτονήσει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
«Δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου» έγραψε ο ίδιος σε σημείωμα του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.




"Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα" δήλωσε με επιστολή της η κυρία Εμμυ Χριστούλα, η κόρη του 77χονου αυτόχειρα.
























Η κυρία΄Εμμυ Χριστούλα αποχαιρέτησε τον πατέρα της με φράσεις από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου: "Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου".
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: