10.4.12

Ο Σαμαράς προτάσσει την κομματική και προσωπική του επιδίωξη την ώρα που κρίνεται το μέλλον του λαού...


"Θα μπορούσε να μην είχε υποκύψει ο Παπανδρέου και να είχε καταστραφεί η χώρα. Εγώ τους «καπετάνιους» δεν τους αφήνω μόνους τους..."...
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσής τόνισε πως μετά τις εκλογές η χώρα σε καμία περίπτωση δεν ...
θα μείνει ακυβέρνητη παρά το γεγονός όπως είπε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς προτάσσει την κομματική και προσωπική του επιδίωξη την ώρα που κρίνεται το μέλλον του λαού».

Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή θα πρέπει να παρουσιάσει ένα «μίνιμουμ πρόγραμμα» πάνω στο οποίο τα κόμματα είτε θα πρέπει να συμφωνήσουν για μία κυβέρνηση συνεργασίας είτε να δώσουν «ψήφο ανοχής πάνω σε συγκεκριμένα σημεία της πολιτικής».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δεσμευτεί για τις πολιτικές που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση, εκτίμησε όμως πως υπάρχουν «στενά περιθώρια διαπραγμάτευσης» για όλους όσοι εθίγησαν με τα οριζόντια μέτρα που αποφασίστηκαν τα τελευταία χρόνια με περικοπές μισθούς και συντάξεων.

«Δεν σημαίνει ότι με τη δέσμευση των δημοσιονομικών στόχων, τελειώνει η πολιτική στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για «ισοδύναμα» σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Στην επισήμανση πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια ακολούθησε εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτή που περιγράφεται σήμερα, ο κ. Παπουτσής μίλησε για «ωμό εκβιασμό» τον οποίο δέχθηκε η χώρα μας προκειμένου να σταθεί όρθια ενώ για τη στάση του Γ. Παπανδρέου έριξε ένα "φαρμακερό" βέλος προς το εσωτερικό του κόμματός του:

«Θα μπορούσε να μην είχε υποκύψει ο Παπανδρέου και να είχε καταστραφεί η χώρα. Εγώ τους «καπετάνιους» δεν τους αφήνω μόνους τους ειδικά όταν έχω συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια. Η χώρα στάθηκε όρθια τώρα πρέπει να δώσουμε ελπίδα για να επιβιώσει ο λαός μας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: