28.4.12

Παπουτσής: Χτίζονται πολιτικές καριέρες γύρω από το θέμα της μετανάστευσης...


Τη σημασία του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του ντιμπέιτ.

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στο...
κέντρο της Αθήνας γίνονται από τον Οκτώβριο του 2010 με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο. Και από τον Απρίλιο του 2011 γίνονται σε καθημερινή βάση, με καθημερινά δελτία τύπου τα οποία ανακοινώνουν τ’ αποτελέσματα των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς. Ουδείς όμως από τους πολίτες ενημερώθηκε γι αυτό. Όσον αφορά τις κοινές δράσεις με το Υπουργείο Υγείας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτές πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο του 2011. Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πρωτεύουσας, ακριβώς γιατί είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σοβαρά» δήλωσε.

Για τα Κέντρα Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής είπε: «Νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Αυτό διαμορφώθηκε με δική μου πρωτοβουλία το Φεβρουάριο του 2011 και έκτοτε με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ξεκινήσαμε για την οργάνωση αυτών των χώρων, τη στελέχωση των υπηρεσιών όπως επίσης της Υπηρεσίας Ασύλου που αποτελεί και προϋπόθεση για τη λειτουργία όλου αυτού του σχεδιασμού».

«Γύρω από το μεταναστευτικό θέμα, γύρω απ’ αυτό το πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο επηρεάζει σημαντικότατα τη ζωή των Αθηναίων πολιτών, χτίζονται προσωπικές πολιτικές καριέρες, χτίζονται πολιτικές πορείες των κομμάτων. Το επεσήμανα στη Βουλή και δυστυχώς, βλέπω να δικαιώνομαι. Πολλά κόμματα διαγκωνίζονται γύρω από το θέμα της μετανάστευσης με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, είτε από τη μια πλευρά υποστηρίζοντας τους μετανάστες, είτε από την άλλη πλευρά δηλώνοντας την αντίθεσή τους. Όταν πριν από δεκαεννιά μήνες ανέλαβα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλήθηκα να διαχειριστώ θέματα τα οποία είχα αναδείξει ήδη το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας. Από το 2002 μέχρι τώρα όμως, πέρασαν κυβερνήσεις, πέρασαν πολλοί υπεύθυνοι, ουδείς όμως αντιμετώπισε την κριτική την οποία αντιμετώπισα εγώ, επειδή ακριβώς όπως έχω ήδη επισημάνει χτίστηκαν ή επιχειρήθηκαν να χτιστούν πολιτικές καριέρες κομμάτων και προσώπων γύρω απ’ αυτό το ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Για τις εκλογές ανέφερε: «Η 6η Μαΐου είναι η στιγμή της αλήθειας. Είναι η ώρα του λαού. Δεν είναι η ώρα των δημοσκοπήσεων. Τη στιγμή εκείνη τις αποφάσεις τις παίρνει ο πολίτης. Από εκεί και πέρα η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση. Χρειάζεται κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της αποστολής της, να κυβερνήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για το ναυάγιο της συνεννοήσης για την τηλεμαχία. «Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίτευσης που ένα κόμμα, ένας αρχηγός, ο οποίος μάλιστα διεκδικεί την εξουσία και την πρωθυπουργία με υπεκφυγές επιχειρεί να αποφύγει το διάλογο. Υπονομεύει την ίδια την αντίληψη της κοινωνίας σχετικά με τη δημοκρατική διαδικασία, όπως διαμορφώθηκε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα στους πολίτες. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή τη στιγμή, που είναι ώρα ευθύνης για όλους. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα. Την ώρα που ο πολίτης έχει ανάγκη ν’ ακούσει προσεκτικά, να συγκρίνει, να σταθμίσει τις απόψεις του κάθε πολιτικού, προκειμένου να μπορέσει να κάνει την τελική επιλογή. Υπάρχει μεγάλη πολιτική ρευστότητα, υπάρχει σύγχυση σε πολλά θέματα. Δυστυχώς δεν γίνεται η συζήτηση έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στις λεπτομέρειες και επί της ουσίας. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν κάλλιστα μέσα απ’ αυτή τη συζήτηση να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους. Αυτή είναι εξάλλου η πρόθεση του δικού μας Προέδρου του κ. Βενιζέλου. Βλέπουμε όμως, ότι ο κ. Σαμαράς επιδεικνύει μια φοβική συμπεριφορά που πραγματικά είναι μια άρνηση στο διάλογο και θα έλεγα ότι τελικά είναι μια υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας» είπε ο κ. Παπουτσής....
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: