4.4.12

Ενταση και ξύλο με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα (ΒΙΝΤΕΟ)...



Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα μεταξύ κατοίκων της Αμυγδαλέζας και δυνάμεων των ΜΑΤ στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων, την οποία οι κάτοικοι είχαν ... από το πρωί αποκλείσει, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή τους.


Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Την Τρίτη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα. Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έδωσε πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Αμυγδαλέζα.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: