17.4.12

Ο στρατηγός Πάτον επιστρέφει στη Συγγρού...


kourdistoportocali.
O σκοπός του πολέμου δεν είναι να πεθάνεις για τη πατρίδα σου, αλλά να κάνεις το άλλο καθίκι να πεθάνει για τη δική του. Κανένας ποτέ δεν υπερασπίστηκε τίποτε με επιτυχία. Αληθινός ήρωας είναι εκείνος που ...
πολεμά ακόμη κι αν είναι φοβισμένος. Υπάρχει μόνο επίθεση, επίθεση και ακόμη περισσότερη επίθεση.

Μ’ αυτές τις ρήσεις του ένδοξου όσο και ιδιόρρυθμου στρατηγού George S. Patton, ο Βαγγέλης Μειμαράκης αναλαμβάνει πρόεδρος της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ. Ο ίδιος διαβάζουμε ότι θα ηγείται της «μικρής»-μάχιμης εκλογικής επιτροπής που συστάθηκε για να «τρέχει» τις διαδικασίες σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι η «μεγάλη» αριθμεί άνω των 60 μελών.

Μαζί του στον ιερό αυτό αγώνα επιστρατεύονται και τα εκλεκτά πολιτικά τεκνά Λευτέρης Ζαγορίτης και Μενέλαος Δασκαλάκης.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης υπήρξε από μικρός έκρυθμος χαρακτήρας και απ’ εκείνους που πρωταγωνίστησαν στο περίφημο Κίνημα της Βόλβης.

Ήταν τότε που με το “καλημέρα” των εσωκομματικών διαδικασιών το 1979 και το Α΄ συνέδριο της Χαλκιδικής είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις. Το “κίνημα της Βόλβης” με τους νεαρούς τότε Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άγγελο Μοσχονά, Γιώργο Σούρλα κ.ά. μοίρασαν την περίφημη προκήρυξη που ζητούσε η ΝΔ από αρχηγοκεντρικό κόμμα να γίνει κόμμα αρχών.
Ο Μειμαράκης που έχει περάσει και από το υπ. Άμυνας ήταν πάντα πιστός στις αρχές του οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές αλλά επειδή είναι δικές του τις σεβόμαστε.

Καλόν αγώνα Βαγγέλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: