18.4.12

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων...


Εδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Κνωσός Παλλάς» με 611 επιβάτες προερχόμενο από το Ηράκλειο, το οποίο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν είχε καταφέρει να δέσει αμέσως.

Η άφιξή του συνέπεσε με την είσοδο στο λιμάνι άλλου... πλοίου, του «Νήσος Χίος», το οποίο όμως έδεσε κανονικά χωρίς προβλήματα.

Επίσης από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα πλοία αναχωρούσαν κανονικά.

Στη Ραφήνα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν μετά τις 9 το πρωί, ενώ το πρώτο δρομολόγιο από Λαύριο το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 08:30, λίγο πριν τις 9 το πρωί δεν είχε ακόμη αναχωρήσει.

Μικρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Κρήτη όπου οι Αρχές έλαβαν 35 κλήσεις για απομάκρυνση αντικειμένων και κοπή δέντρων που είχαν παρασύρει οι ισχυροί άνεμοι και οι εξίσου δυνατές βροχοπτώσεις.


Σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Απότομη αλλαγή παρουσίασε ο καιρός και από πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέχει καταρρακτωδώς στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μετ' εμποδίων εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Για σήμερα, Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: