22.4.12

Βενιζέλος: Το δίλημμα Σαμαρά διαλύει την οικονομία...


Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την προεκλογική του ομιλία του στο... Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

Σχολιάζοντας το κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι εάν αυτό εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. «Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του '50 και του '60 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις», είπε και στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι το δίλημμα του πρόεδρου της ΝΔ για «αυτοδυναμία ή εκλογές» θα οδηγήσει σε διάλυση της οικονομίας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο «το αργότερο σε τρία χρόνια», μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ' οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.

Υποστήριξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης σε αντίθεση με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όχι με αυτοσκοπό την πρωθυπουργία, αλλά με στόχο της δημιουργία ενός προοδευτικού κυβερνητικού σχήματος ευθύνης.

«Να μην θεωρεί κανείς δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κάθε δυνατό κυβερνητικό σχήμα. Είμαστε το μόνο κόμμα ευθύνης, αλλά δεν έχουμε πολιτική αφέλεια», τόνισε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ: «Η πρόταση που άκουσα να διατυπώνει σήμερα σε μια συνέντευξη η οποία με άφησε κυριολεκτικά άναυδο: ο φίλος μου ο Φώτης Κουβέλης, που δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε θέλει να μετάσχει σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ», είπε και συμπλήρωσε:

«Και όταν τον ρώτησαν ποια είναι η άλλη λύση, είναι η κυβερνώσα Αριστερά η οποία δεν προκύπτει γιατί δε συμφωνεί η Αριστερά σε τίποτε μεταξύ της, έχει θεμελιώδεις διαφωνίες στο εσωτερικό της, αυταπόδεικτες, εξ ου προέκυψαν και οι διαδοχικές διασπάσεις του ΚΚΕ σε συνασπισμό και μετά του ΣΥΡΙΖΑ για να προκύψει η Δημοκρατική Αριστερά και αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει λύση, είπε 'η λύση είναι ξανά εκλογές', ό,τι λέει ο κ. Σαμαράς.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει την ομιλία του με αναφορά στον προπηλακισμό κατά του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού» είπε και έκανε λόγο για «συντεταγμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», που πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο των κομμάτων και να καταδικαστούν από τον λαό στο πολιτικό περιθώριο.

«Καταδικάσαμε με όλη τη δύναμη της πολιτικής μας φωνής αυτή την ενέργεια και καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και χαίρομαι γιατί έχει αρχίσει η ανταπόκριση των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλευτικού τόξου σε αυτή την πρόσκληση» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: