26.4.12

«Ρευστή κατάσταση»: η ευάλωτη Γη μας από ψηλά, χθες και σήμερα...


Με αφορμή την Εβδομάδα της Γης, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται το πώς ήταν και πώς έγινε ο πλανήτης μας εξαιτίας των παρεμβάσεων της Φύσης, αλλά και του ανθρώπου.

Η σειρά “State of Flux” («Ρευστή Κατάσταση», σε...

ελεύθερη μετάφραση) περιλαμβάνει 165 ζεύγη φωτογραφιών, τα οποία ομαδοποιούνται σε κατηγορίες όπως «ανθρώπινη επίδραση», «ακραία φαινόμενα», «πάγος», «πόλεις» κ.λπ. Τις εικόνες, που συνοδεύονται από σύντομες περιγραφές, μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της NASA.
naftemporiki.gr
Ελλάδα: Πυρκαγιές
handle
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Ένα από τα πρώτα ζεύγη φωτογραφιών δείχνουν από ψηλά την Πελοπόννησο, πριν και μετά από τις 170 φονικές πυρκαγιές της 28ης Αυγούστου 2007 που, όπως σημειώνεται, «κατέστρεψαν εκατοντάδες χωριά, απείλησαν την Αρχαία Ολυμπία και έθεσαν σε κίνδυνο την πόλη της Σπάρτης».

Παραγουάη: Αποψίλωση των δασών
handle
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποψίλωσης σε ένα από τα πλέον απειλούμενα τροπικά δάση στη Γη. Σύμφωνα με τη NASA, το Δάσος του Ατλαντικού, το οποίο «μοιράζονται» Βραζιλία, Παραγουάη και Αργεντινή, έχει περιοριστεί μόλις στο 7% της αρχικής έκτασής του. Τα μεγαλύτερα επίπεδα αποψίλωσης παρατηρούνται στην Παραγουάη. Μεγάλο τμήμα του δάσους έχει μετατραπεί σε βιομηχανικής κλίμακας φυτείες σόγιας.

Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: