5.4.12

Ε. Καϊλή για τροπολογίες: Προσπαθούμε σε κάθε σημείο του κάθε ν/σ να ανακαλύψουμε τι κρύβεται...


Για το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου, τις μαζικές τροπολογίες στη Βουλή και τις ατασθαλίες συνδικαλιστών της ΔΕΗ μίλησαν την Πέμπτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και ο πολιτευτής της ΝΔ Νίκος Κωστόπουλος.

Αναφερόμενη στην... αυτοκτονία του 77χρονου η Εύα Καϊλή θέλησε να περάσει μήνυμα αισιοδοξίας. «Θα τα καταφέρουμε• είναι στο χέρι μας να βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση. Έχει έρθει ο λογαριασμός, έχει έρθει η ώρα να πάρουμε σοβαρές και σκληρές αποφάσεις, αλλά δεν πρέπει να χαθεί η ελπίδα» σημείωσε.

Η αντίδραση δεν πρέπει να πάει στα άκρα, πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει, να μην απέχει πρόσθεσε. Το μέτρο ενός πολιτικού είναι αν έχει εθνική συνείδηση τόνισε.

Για το φαινόμενο των μαζικών καταθέσεων τροπολογιών η βουλευτής δήλωσε ότι «προσπαθούμε σε κάθε σημείο του κάθε νομοσχεδίου να ανακαλύψουμε τι κρύβεται από πίσω». «Δεν προλαβαίνουμε να σταματάμε τροπολογίες από υπουργούς και συναδέλφους δίνουμε μάχες και πολλά πράγματα δεν φτάνουν στη δημοσιότητα πριν γίνουν θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Γενική διάταξη μπορεί να έχει προστεθεί σε ν/σ από υπάλληλο εν αγνοία του υπουργού» ανέφερε.

Υπάρχουν ακόμη πάρτι που συμβαίνουν στο δημόσιο, και όχι μόνο στη ΔΕΗ. Η κρίση αναδεικνύει θέματα που παλιά δεν μας πείραζαν τόνισε για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις ατασθαλίες συνδικαλιστών της επιχείρησης τόνισε η κ. Καϊλή.

Η βουλευτής άσκησε δε δριμεία κριτική στον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη οι οποίοι ίδρυσαν το νέο κόμμα Κοινωνική Συμφωνία. «Ρωτάω τον Καστανίδη όταν ήταν υπουργός η ποινική ευθύνη τι απέγινε για υπουργούς, γιατί δεν παραγράφεται η ποινική ευθύνη, και φεύγει από την αίθουσα και δεν απαντάει. Η Κατσέλη ως υπουργός εισηγήθηκε να μπούμε στο ΔΝΤ και τώρα κάνει κριτική από άλλο κόμμα;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος από την πλευρά του στην αυτοκτονία του 77χρονου ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «κάποτε η πατρίδα έστελνε τους Έλληνες να πολεμήσουν σήμερα η πατρίδα στέλνει τους Έλληνες στην αυτοκτονία για να σώσουν τα παιδιά τους από τα χρέη». «Η χώρα πρέπει επιτέλους να ζήσει σε ευημερία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο «εδώ που έχει φτάσει η χώρα στο +5 της καταστροφής, σε όλα τα επίπεδα, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικούς να διατηρήσουν το παλιό σύστημα.»

«Τρία πράγματα λείπουν από τους πολιτικούς ο πατριωτισμός, η διάθεση για προσφορά και η ικανότητα. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν με πιο ποιοτικά κριτήρια» τόνισε.

Ο κ. Κωστόπουλος ζήτησε θεσμικές αλλαγές και κάθετες τομές όπως η συγκεκριμένη θητεία σε βουλευτές και υπουργούς.

«Οι συνδικαλιστές σταματάνε πολλές φορές τις κινήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με κάλυψη των πολιτικών ηγεσιών» τόνισε ο πολιτευτής σε σχέση με το ζήτημα των συνδικαλιστών...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: