10.4.12

Ο Σαμαράς κρυβόταν πίσω από εμένα...


Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά από το βήμα της Βουλής...
Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του προέδρου της, κ.Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πολώνοντας το κλίμα στο παρά πέντε της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών, για τις οποίες μάλιστα είπε ότι... πρέπει να είναι η «αρχή της υπέρβασης και όχι η αρχή του αδιεξόδου. Τώρα κρίνονται οι επόμενες δεκαετίες».

«Η πρόταση του κ. Σαμαρά είναι να είναι Πρωθυπουργός αν επιτύχει την αυτοδυναμία. Αλλά και χωρίς αυτοδυναμία, θέλει την παντοδυναμία. Η λύση του είναι η ΝΔ μόνη χωρίς στήριξη, χωρίς συμμαχίες και χωρίς επίγνωση των κινδύνων να αναλάβει ηγεσία χώρας», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσα δήλωσε ο κ.Σαμαράς στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό MEGA ότι «Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν από την λήξη των εργασιών της, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει να προτείνει καμία ρεαλιστική πρόταση. «Ο κ.Σαμαράς σε εκείνες τις ολονυκτίες στο Μέγαρο Μαξίμου κρυβόταν πίσω από εμένα. Το μόνο που μας πρότεινε τότε ως ισοδύναμο μέτρο σε σχέση με εκείνα που ζητούσε η τρόικα ήταν οι προσλήψεις να είναι 1 προς 10 αντί 1 προς 5 και να αυξήσουμε τους φόρους για τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχει άλλη αιτιολογημένη πρόταση.

Σφοδρή όμως ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος και στα μικρότερα κόμματα τα οποία κατηγόρησε για «ανεύθυνη δημαγωγία που έχει ως μόνο στόχο την εκπροσώπηση των κομμάτων αυτών στη Βουλή». Αίσθηση προκάλεσε όμως και η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις ακροδεξιές δυνάμεις που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται να έχουν αυξημένα ποσοστά. «Είναι ορατός ο κίνδυνος εκφασισμού της κοινωνίας, αυτή η αίθουσα όμως δεν πρέπει να φιλοξενήσει νοσταλγούς φασισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Σε ό, τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε διατεθειμένος να προβεί σε αυτοκριτική τονίζοντας όμως ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατέστη ο αμνός, ο αίρων τας αμαρτίας δεκαετιών ολόκληρων».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα σχέδιο πέντε σημείων για έξοδο της χώρας από την κρίση. «1. Να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επέκταση προγράμματος μέχρι 31/12/2015 αντί 2014, 2. να αξιοποιήσουμε τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιτυχίας του PSI, εφόσον ήδη τείνουμε στο 100% αφού ξεπεράσαμε ήδη το 97%, 3. να περιοριστούν και μπορούν να περιοριστούν οι τελικές ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, 4. συζητάμε με ΕΚΤ για επενδύσεις, προχωράμε τις ιδιωτικοποιήσεις που αν μας βοηθήσει λίγο η επιτροπή θα γίνουν μοχλός για νέες θέσεις εργασίας και τέλος 5. εξασφαλίζουμε απόλυτη προστασία σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους ώστε κανένα Έλληνας να μη νιώθει μοναχικός και απροστάτευτος.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: