26.4.12

Αρχίζει η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ...


Έλεγχο των συνόρων συζητούν οι ΥΠΕΣ της ΕΕ...
Αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη, στις Καστανιές Έβρου, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη συνολικού μήκους 10,3 χιλιομέτρων που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Ο φράχτης θα έχει... στόχο να ανακόψει την μεταναστευτική ροή, στο πιο προβληματικό σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία εισροής λαθρομεταναστών.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν στο Λουξεμβούργο για τον εσωτερικό έλεγχο των συνόρων και την πολιτική για τους πρόσφυγες. Η συνάντηση έχει φόντο τη γαλλογερμανική επιστολή, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση αλλά δεν αναμένεται απόφαση πριν από τον Ιούνιο.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, χριστιανοσοσιαλιστής, Χανς - Πίτερ Φρίντριχ και ο γάλλος ομόλογός του Κλοντ Γκιέν απέστειλαν επιστολή στις 17 Απριλίου με την οποία ζητούν ως έσχατη λύση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα να παρακάμψουν τη συνθήκη Σένγκεν και να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, αν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται επαρκώς τα νότια και ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: