14.4.12

Δεκατέσσερα κιλά αμαρτία...

itsaousa
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ένα πράγμα σκέφτομαι: το Πάσχα.

Με ψυχοπλακώνει όπως όλες οι γιορτές που επινόησαν οι άνθρωποι για να κάνουν ένα διάλειμμα στο δικό τους Γολγοθά, που ανεβαίνουν με τζιπ ή Φιατάκια, το ίδιο κάνει.

Αρχίζουν από νωρίς τα... τηλεφωνήματα προκειμένου να κλειστούν θέσεις και να πέσουν ιδέες, για το πώς θα περάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα.
«Έλα…Τι έχεις κανονίσει για το Πάσχα;».
«Τίποτα».
«Ωραία, θα έρθεις σε μας».

Το ίδιο λένε οι περισσότεροι που σε καλούν σπίτι ή στο εξοχικό τους, όπου κι αν είναι αυτό, από Διακοφτό μέχρι Μύκονο.
Και το λένε σαν να πρόκειται να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία περνώντας το Πάσχα μαζί τους, ενώ στην πραγματικότητα όλοι την ίδια μιζέρια σου εξασφαλίζουν.
Ένα πτώμα ζώου που αργογυρνάει στη σούβλα, κάτι έντερα στη διπλανή σούβλα, κόκκινα αυγά που τα τσουγκρίζεις σαν νήπιο και όταν τα ξεφλουδίζεις βρωμάει σκατίλα το σύμπαν, ενώ τα χέρια σου γίνονται κόκκινα σαν να έβαζες κωλοδάχτυλο στο διευθυντή της Vernilac.

Στα ποτήρια μπύρα ή κρασί, μουσική ανάλογη της κουλτούρας των Πασχοοικοδεσποτών -από σκυλάδικα και κλαρίνα, μέχρι Tom Waits- και γύρω σου ζευγάρια ή μπακούρια, που παραμυθιάζονται ότι «σήμερα γιορτάζουμε και περνάμε πολύ ωραία».

Το σπαστικότερο όλων είναι τα πιτσιρίκια που τρέχουν, ουρλιάζουν και φαπακώνονται μεταξύ τους ή σε ρωτάνε μαλακίες του τύπου «γιατί γυρίζει η σούβλα;» και είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις όσο πιο κόσμια μπορείς μπροστά στους άλλους, αντί να τα γράψεις στα αρχίδια σου όπως οι γονείς τους, που τα αφήνουν ελεύθερα να σου γαμούν την ησυχία, αντί να τα δέσουν φιμωμένα στο πόδι της καρέκλας.

Αν παίζουν στην παράσταση και τίποτα γέροι που τους πήρανε μαζί «μια τέτοια μέρα», έχεις να μιλάς και μ΄αυτούς για το κλύσμα που έκαναν αλλά απέτυχε γιατί έχει στουμπώσει τ΄άντερο απ΄τη νηστεία και μην τους παρεξηγείς που κλάνουν δίπλα σου, μέχρι τα καλοκαιρινά τους μπάνια στους εξωτικούς Αγίους Αποστόλους, που μαζεύουν πολύ καλό κόσμο από το Δημόσιο και έχουν ωραιότατη ρηχή θάλασσα.

Ο φιλότιμος οικοδεσπότης εν τω μεταξύ, έχει γίνει κουρούμπελο κατεβάζοντας κρασιά από τις επτά το πρωί που έβαλε τις σούβλες και μιλάει για την κρίση με άλλα δυο κουρούμπελα, των οποίων οι γυναίκες παραδίπλα σκέφτονται πόσο ωραία θα ήταν να πηδιόντουσαν τώρα με κάνα γκόμενο στη Γκόα...


...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: