22.4.12

«Ο κ. Σαμαράς δε μπορεί να κρυφτεί»...


«Ο κ. Σαμαράς είναι ένας αμετανόητος υποστηρικτής των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, των μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της διάλυσης του... κοινωνικού κράτους, της μείωσης της φορολογίας για το κεφάλαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχολιάζει: «Το κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο που προτείνει ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ είναι μια νέα αναδιανομή του πλούτου προς τους οικονομικά ισχυρούς, με διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διάλυση της κοινωνίας. Για τις τράπεζες προτείνει την ίδια συνταγή της κοινωνικοποίησης των ζημιών και της ιδιωτικοποίησης των κερδών. Υποσχέθηκε νέα μείωση φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15%, συνεχίζοντας την πολιτική Παπανδρέου (από το 24% στο 20%) . Συμφωνεί στην περαιτέρω μείωση μισθών, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και σε μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας, σύμφωνα με τις μνημονιακές του δεσμεύσεις. Θα ολοκληρώσει τη διάλυση των δημόσιων αγαθών, την ιδιωτικοποίησή τους, το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων. Ψεύδεται ότι θα α αποκαταστήσει τις χαμηλότερες συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα τη στιγμή που ο ίδιος έχει ψηφίσει την παραπέρα άγρια περικοπή (τουλάχιστον 8 δις) αυτής της κατηγορίας δημόσιων δαπανών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξηγεί πως το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ίδιο με το μνημόνιο και «τα μέτρα καταστροφής της χώρας» και τονίζει: «Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο λαός μαζί με την ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω του αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή και θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το έργο του».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: