14.4.12

Η ηρωοποίηση των "Πασχαλινών" βεγγαλικών και τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα...


Η σχεδόν σχιζοφρενική στάση των δελτίων ειδήσεων...

Μια σκέψη: Το είδα και φέτος στα δελτία ειδήσεων. Πριν το Πάσχα προβάλλουν όλα τα έθιμα με τα βεγγαλικά, εκστασιάζονται στη θέα του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, διαφημίζουν με μπόλικη πατριωτική και χριστιανική περηφάνεια την κάθε ... μαλακία που βαφτίζεται "θρησκευτικό έθιμο". Επειδή είναι ωραίες οι εικόνες, τα βεγγαλικά που φωτίζουν τον ουρανό, οι πύρινες ρουκέτες που χτυπούν τα νησιώτικα κάστρα, οι φωτοβολίδες που "χαρμόσυνα μεταφέρουν το μήνυμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου" (!) μια χαρά τα προβάλλουν όλα τα κανάλια, ακόμα και ο Σκάι.



Μόνο που μετά έρχεται η επόμενη ημέρα. Και τα ίδια (τα ίδια ακριβώς!) δελτία ειδήσεων αρχίζουν: "Τραυματίστηκε σοβαρά 7χρονος από βεγγαλικά", "Χαροπαλεύει τρίχρονο κοριτσάκι", "Κι άλλος νεκρός από το ρουκετοπόλεμο" και όλα αυτά.

Ο περσινός απολογισμός;



*στο Μανδρικό Ρόδου σκοτώθηκαν ένας 39χρονος και ένας 30χρονος!

*σε κρίσιμη κατάσταση επτάχρονο παιδί, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο στη Δροσιά Χαλκίδας. [Λίγες μέρες μετά, δυστυχώς, πέθανε.]

*25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ειδικού τύπου στην οποία ανοίγει αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στην είσοδο του ναού και να τραυματίσει το αγοράκι που ήταν εκεί με τους γονείς του (έχασε τελικά το αριστερό του μάτι.

*Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου άναψε 30 φωτιές, σε σπίτια, δέντρα και κάδους σκουπιδιών κάνοντας τους άντρες της Πυροσβεστικής να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ευτυχώς καμία φωτιά δεν επεκτάθηκε.

*Στο τσακ γλίτωσαν δύο ανήλικα παιδιά -ένα αγόρι κι ένα κορίτσι- ηλικίας 11 και 12 ετών αντίστοιχα, στην περιοχή του Γαζίου (τραυματίστηκαν όμως - συνελήφθη η μητέρα).

*Τη Μεγάλη Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα.



[Και απ' ό,τι άκουσα ήταν μια σχετικά ήσυχη χρονιά. Για να δούμε και φέτος. Με την ίδια ηρωοποίηση των εθίμων πριν το Πάσχα και τα ίδια κροκοδείλια δάκρυα μετά απ' αυτό...]
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: