2.4.12

Στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ τα φάρμακα που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες...


Στην πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία ήταν αναμενόμενο να προκληθούν δυσκολίες, αναγνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ, συμπληρώνοντας ότι το φαινόμενο είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Στην ίδια ...

ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί εντός της ημέρας στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, και θα κοινοποιηθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Κοινωνική Ασφάλιση ΑΕ (ΗΔΙΚΑ), ώστε να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των παραμέτρων της εφαρμογής και η ενσωμάτωση των νέων τιμών.

Σχετικά με τις καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε:

«Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας νεοσύστατος φορέας, που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του. Επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε πολλούς να εξακοντίζουν κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει να επισημάνω ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να γίνεται στόχος προεκλογικών βολών, δεδομένου ότι αποτελεί μια εθνική προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων.

» Δεν είναι τυχαίο, ότι μόνο μέσα στον Μάρτιο εξυπηρετήθηκαν από συνεργαζόμενους γιατρούς: 230.206 ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), 119.627 του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), 356.224 του ΙΚΑ, 120.026 του ΟΓΑ και 18.872 του ΤΥΔΚΥ (Τόπος Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων).»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: