7.4.12

ΚΥΠΡΟΣ: Επιφυλακτικά τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για την υποψηφιότητα Λιλλήκα...


Λευκωσία: Με επιφύλαξη και παραπέμποντας στις διαδικασίες που αναμένεται να αρχίσουν σε ένα μήνα, υποδέχθηκαν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο ... Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Λιλλήκα να διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν συμμετείχε στις διαδικασίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο ο κ. Λιλλήκας πληροί τα κριτήρια για να είναι υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου.

Ο κ. Καρογιάν περιορίστηκε να πει ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έχουν αρχίσει ένα σημαντικό διάλογο, θα ετοιμάσουν πρόγραμμα και ακολούθως θα συζητήσουν τα κριτήρια του υποψηφίου που θα στηριχθεί.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι η υποψηφιότητα Λιλλήκα σημειώνεται και θα εξεταστεί στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Στόχος, είπε, είναι να παρουσιάσει ο ενδιάμεσος χώρος μια υποψηφιότητα αξιόπιστη προς την κοινωνία, η οποία να αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου αρχίζουν τη διαδικασία για την ετοιμασία του κοινού προγράμματος και μετά το τέλος Απριλίου θα αρχίσει η συζήτηση ονομάτων.

Τόνισε ότι για να περιληφθεί κάποιος στον κατάλογο των υποψηφίων θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο που θα επιλεγεί.

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν.

Όταν έρθει η ώρα, είπε, θα συζητήσουμε τις υποψηφιότητες, χωρίς αποκλεισμούς και στο τραπέζι, θα μπούν και άλλα ονόματα.

Ο ίδιος ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του δεν εξαρτάται από τη στήριξη των κομμάτων.

Σέβομαι, είπε, τα κόμματα, αλλά έχω και απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και στις προσδοκίες τους.

Πρόσθεσε ότι εξήγγειλε την υποψηφιότητά του ύστερα από επαφές που είχε με χιλιάδες πολίτες.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι δεν έχει θέσει οποιεσδήποτε προϋποθέσεις ή όρους στα κόμματα και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει το λόγο να θέτουν προϋποθέσεις στον ίδιο...

phimenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: