3.4.12

ΠΑΤΡΑ: Η Διευθύντρια που κατάκλεψε την Τράπεζα...


Μια απίστευτη ιστορία υπεξαίρεσης τεράστιων χρηματικών ποσών από διευθύντρια υποκαταστήματος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας στη Πάτρα έρχεται στο προσκήνιο.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη δυσώδη ιστορία η οποία εκτείνεται...
χρονικά από το Μάρτιο του 2003 όταν τρία αδέλφια προσκόμισαν στο κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας επιταγή ύψους 700.000 ευρώ.

Μετά από την συνάντηση που είχαν με την ελεγχόμενη διευθύντρια του καταστήματος συμφώνησαν και κατάρτισαν δυο συμβάσεις καταθέσεων ύψους 500.000 ευρώ και 200.000 ευρώ αντίστοιχα.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι συμβάσεις προθεσμιακών καταθέσεων, παρέμειναν στο γραφείο της διευθύντριας και ότι τα τρία αδέλφια παρέλαβαν τα πρωτότυπα των αποδείξεων των δυο προθεσμιακών καταθέσεων και τα αντίγραφα των αντίστοιχων.

Μετά την ημερομηνία αποδέσμευσης των χρημάτων και συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου 2010 οι δικαιούχοι επισκέφτηκαν το υποκατάστημα της Τράπεζας και ζήτησαν από την διευθύντρια του υποκαταστήματος να τους αποδοθούν τα χρήματα των προθεσμιακών καταθέσεων και οι τόκοι. Όμως η διευθύντρια αρνήθηκε, επικαλούμενη την δικαιολογία ότι είναι σε εκκρεμότητα εσωτερικός και δικαστικός έλεγχος κάποιων λογαριασμών που δημιουργήθηκαν από την πρώην διευθύντρια του υποκαταστήματος και ότι δεν έχει ακόμη στην διάθεση της τα στοιχεία των προθεσμιακών καταθέσεων.

Ο χρόνος κυλούσε αλλά καμιά επίσημη απάντηση δεν δινόταν από την εν λόγω τράπεζα για το που βρίσκονται τα χρήματα των ιδιωτών και πότε θα μπορέσουν να τα πάρουνε. Έτσι τα αδέλφια αποφάσισαν να καταφύγουν στην δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Τι απαντάει η Τράπεζα

Η Τράπεζα της Ελλάδος μετά τις σοβαρές καταγγελίες προέβη σε έρευνα και ζήτησε από το ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα να δώσει τις εξηγήσεις του. Στο ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, η ιδιωτική τράπεζα αναφέρει στην απάντηση της ότι «δεν πρόκειται για απάτη σε βάρος των ιδιωτών αλλά απεναντίας πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης δικαστηρίου και κατ' εξακολούθηση δυσφήμιση της τράπεζας και των λειτουργών του καταστήματος για τα οποία επιφυλάσσεται».

Η Τράπεζα της Ελλάδος σε νεότερη επιστολή -στις 12 Οκτωβρίου 2011- ζητεί επιπλέον εξηγήσεις από την ιδιωτική τράπεζα για το συγκεκριμένο θέμα. Από το ενημερωτικό σημείωμα της εσωτερικής επιθεώρησης προκύπτει ότι η διευθύντρια του υποκαταστήματος στη Πάτρα (ονόματι Σ.Σ.) είχε υποπέσει σε παράνομες ενέργειες και καταστρατήγησε πολλές ποινικές διατάξεις, με συνέπεια η τράπεζα να έχε υποστεί σημαντική ζημία.

Συγκεκριμένα το στέλεχος της ιδιωτικής τράπεζας προέβη σε εκταμίευση δανείου χωρίς δικαιολογητικά, διενήργησε σωρεία παράνομων αναλήψεων από λογαριασμούς πελατών καθώς και υπεξαίρεσε χρήματα.

Στο σημείωμα του το πιστωτικό ίδρυμα αναφέρει ότι έχει καταγγείλει την σύμβαση εργασίας της εν λόγω διευθύντριας και έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος...

detet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: