18.4.12

Σήμερα η έκθεση Μπαρόζο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα...


Την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων το 2013 – 2014, προκειμένου το ελληνικό χρέος να φτάσει το 2020 στο 117% του ΑΕΠ, θα επισημαίνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιάσει σήμερα ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με... την εφημερίδα Γουόλ Στρητ Τζέρναλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Κομισιόν θα κάνει αναφορά και στις προσεχείς εκλογές καλώντας την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί.

Παράλληλα, θα ζητά την μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% την επόμενη τριετία.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τονίζει ακόμα την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας των νέων και να επιταχυνθούν τα μεγάλα έργα, καθώς επίσης να υπάρξει κοινωνική προστασία στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα συζητηθούν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει μέχρι την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ στην Αθήνα με επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημερινή συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ύφεση και το 2012

Με αναθεωρημένες επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας -σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2011- ξεκίνησε η ετήσια ανοιξιάτικη σύνοδος (sping meetings) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσινγκτον.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα μαζί με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία παραμένουν στο επίκεντρο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, "η εντατικοποίηση της οποίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 επηρέασε έντονα την Ιταλία και, σε μικρότερο βαθμό, την Ισπανία". Μετά τον περασμένο Ιανουάριο υπάρχει μία γενικότερη τάση σταθεροποίησης απέναντι στην κρίση, σύμφωνα με το ΔΝΤ...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: