3.4.12

Ο φέρελπις Μ. Βορίδης στο παρελθον και στο παρόν...


Άγγελος Στάγκος
Είναι αλήθεια ότι ο Μάκης Βορίδης εντυπωσίασε όταν έγινε βουλευτής με τα χρώματα του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι πολλοί οι βουλευτές που διαθέτουν τη δική του ευχέρεια στον λόγο, αλλά και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει ορθολογιστικά τα διάφορα θέματα, όταν... φυσικά το επιθυμούσε.

Κατάφερε να δημιουργήσει προφίλ συγκροτημένου πολιτικού και σε σχετικά μικρό διάστημα έγινε περιζήτητος στα δελτία ειδήσεων και στα πολιτικά «σόου» των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. ’Ετσι αύξησε την αναγνωρισμότητά του και ήταν θέμα χρόνου πότε θα μεταπηδούσε από τα χαμηλότερα διαμερίσματα του ΛΑ.Ο.Σ. στα ψηλότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας της Δεξιάς, εκεί δηλαδή που κατοικοέδρευε η Νέα Δημοκρατία. Όπως σωστά είπε πρόσφατα ο πρώην αρχηγός του, ο Γ. Καρατζαφέρης «ο Μάκης πέρασε τράνζιτ» από το κόμμα του.



Φυσικά, είναι κοινό μυστικό ότι ο Μ. Βορίδης έχει και ένα ακροδεξιό παρελθόν. Παρελθόν που ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών, κορυφώθηκε στα φοιτητικά του και συνεχίστηκε στον πολιτικό στίβο. Ως μαθητής ίδρυσε τους «Ελεύθερους Μαθητές», ως φοιτητής διακρίθηκε ως γενικός γραμματέας της ΕΠΕΝ και ως πολιτευτής έγινε αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου.



Φωτογραφία του να κραδαίνει ένα τσεκούρι σε μάχη στη Νομική κυκλοφόρησε ευρύτατα και την είδε το πανελλήνιο. Αυτό το παρελθόν ο λεγάμενος δεν το αρνείται γιατί όπως τονίζει κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να σβήσει την πορεία του (ειδικά τη σημερινή εποχή όπου σχεδόν όλα βγαίνουν στο φως). Είναι πάντως γνωστό ότι και άλλοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, θυμούνται το παρελθόν και την πορεία του Μ. Βορίδη και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να την ξεχάσουν...



Αλλά ενώ ο Μ. Βορίδης δηλώνει ότι δεν μπορεί να σβήσει την πορεία του προσπάθησε πολύ τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ένα νέο προφιλ πολιτικής σοβαρότητας, ελπίζοντας προφανώς ότι εκ των πραγμάτων θα έσβηνε το παρελθόν του. Το κατάφερε μέχρις ενός βαθμού και έφτασε να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εκπροσωπώντας πρώτα το ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια τη Νέα Δημοκρατία.



Μόνο που από αυτό το πόστο έδειξε μία άλλη πτυχή του εαυτού. Ξέχασε ότι ματεπήδησε στη Ν.Δ. ως μνημονιακός και ευρωπαϊστής και επιδόθηκε στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων. Το έκανε με τα ταξί, το ξανάκανε με τους πιλότους της Ολυμπιακής στην ΥΠΑ και το επαναλαμβάνει με τα βυτιοφόρα, υπονομεύοντας την μεταρρυθμιστική προσπάθεια που είναι υποχρεωμένη να κάνει η χώρα. Και το έκανε μάλιστα ερήμην του πρωθυπουργού, οπότε ο τελευταίος ανγκάστηκε πλέον να παγώσει τη νέα δραστηριότητα.



Πολλοί νομίζουν ότι ο Μ. Βορίδης βάλθηκε να εξυπηρετήσει τις συντεχνίες για να προωθήσει τις προσωπικές μετοχές του, εν όψει εκλογών. Λάθος. Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ευλογεί τα γένεια του, αλλά ακολουθεί και οδηγίες από τη Νέα Δημοκρατία, που μέσα στον πανικό της προσπαθεί να επανέλθει έμμεσα στο αντιμνημονιακό-αντιευρωπαϊκό πρόσφατο παρελθόν της.



Άλλωστε, ελπίζει πια (ο Βορίδης) ότι στο μέλλον, στο συγκεκριμένο κόμμα θα ανεβεί τα σκαλιά. Γιατί στόχος του είναι να φτάσει οπωσδήποτε στην οροφή. Πιθανώς να νομίζει ότι όχι μόνο οι έλληνες, αλλά και άλλοι, στο εξωτερικό έχουν κοντή μνήμη. Αυτό όμως δεν ισχύει!...

http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: