17.4.12

Το ΠαΣοΚ δεν δείχνει διατεθειμένο για μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ...


Τα στελέχη του επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην προσέγγιση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων
Παρά τους υψηλούς τόνους και τις σκληρές κατηγορίες που αντάλλαξε το ΠαΣοΚ με τη ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η Ιπποκράτους δεν φαίνεται διατεθειμένη να ...
προχωρήσει συνολικά σε μετωπική σύγκρουση με τη Συγγρού.

Αντιθέτως, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και το επιτελείο του κ. Ευ. Βενιζέλου επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην προσέγγιση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και στα διλήμματα που θα θέσουν το προσεχές διάστημα στους πολίτες. Το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει το ΠαΣοΚ στους πολίτες είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα των εκλογών ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού.

Στη μικρή εκλογική επιτροπή που συνεδρίασε τη Δευτέρα του Πάσχα, για περισσότερες από τρεις ώρες, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠαΣοΚ, αποφασίστηκε επίσης να μην τεθούν τα προεκλογικά διλλήματα με τρόπο εκβιαστικό προς τους ήδη αγανακτισμένους ψηφοφόρους αλλά να εξαντληθούν τα περιθώρια της πειθούς.

Τη λογική αυτή θα ακολουθήσουν και τα σποτ του κόμματος, τα οποία θα είναι σποτ λόγου με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα δεν θα αρκείται μόνο στις ομιλίες αλλά θα συνομιλεί σε κάθε νομό που επισκέπτεται και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ώστε να εξηγείτο σχέδιο του κόμματος για το μέλλον της Ελλάδας.

Επιπλέον, θα κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως π.χ., η ανεργία, οι τιμές, τα δάνεια των νοικοκυριών ή για θέματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες όπως οι αγρότες ή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Για αυτόν τον σκοπό ο κ. Βενιζέλος έστειλε την επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο επισημαίνοντας πέντε σημεία που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τα οποία έχουν «κολλήσει» στους δαιδάλους είτε του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είτε της γραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε τη συνδρομή του κ. Μπαρόζο για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων και των μεγάλων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και την εμπροσθοβαρή εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο στη διάρκεια της συνεδρίασης της μικρής εκλογικής επιτροπής, η οποία διέκοψε για αρκετή ώρα.

Στο ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι η τακτική του να λένε συγκεκριμένα πράγματα για την επόμενη ημέρα θα εκθέσει «την ανευθυνότητα της ΝΔ, η οποία ετοιμάζεται να ανεβάσει το έργο ''λεφτά υπάρχουν Νο 2''», στα μάτια των ψηφοφόρων. Και ελπίζουν ότι αυτό θα φέρει τους απωλεσθέντες ψηφοφόρους στην κάλπη παρά τις προειδοποιήσεις των δημοσκόπων ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κοντέρ είναι δύσκολο να γράψει ποσοστό που να ξεκινά από «2».

Πάντως, στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ υπάρχουν φωνές που τάσσονται υπέρ τηςσκληρής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ σε όλα τα μέτωπα. Στη μικρή εκλογική επιτροπή αποφασίστηκε να απαντά το ΠαΣοΚ, και μάλιστα αυστηρά, όταν προκαλείται από τη ΝΔ.

«Θα συγκρουστούμε για θέματα που αφορούν τη χώρα και το μέλλον της. Όχι να πάμε σε μετωπική για τον Τσοχατζόπουλο...» , επισημαίνει ένας από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Τα στελέχη του ΠαΣοΚ θεωρούν ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου η ΝΔ πολώνει με ανήθικο τρόπο το κλίμα, καθώς όπως λένε το 2005 δεν ήταν τίποτα γνωστό για την περιουσία του πέραν του πολυτελούς γάμου του πρώην υπουργού στο Παρίσι. Τα στοιχεία για τις off shore εταιρείες, σημειώνουν, ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του σκανδάλου για το Βατοπαίδι και μάλιστα από βουλευτή του ΠαΣοΚ.

Η ΝΔ επιχειρεί να συνδέσει τον κ. Βενιζέλο με όλα τα προηγούμενα χρόνια του ΠαΣοΚ, από την περίοδο Σημίτη έως σήμερα, καθώς ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο επειδή, όπως είπε, στην εξεταστική επιτροπή για τους TOR M1 το 2005 είχε υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Η Συγγρού επίσης χρησιμοποιείτο σύνθημα «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος» προκειμένου να ταυτίσει τον κ.Βενιζέλο με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην απάντηση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία είναι διατυπωμένη σε μια γλώσσα εξαιρετικά αυστηρή, τόνισε ότι η στάση της ΝΔ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου «αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας».

Η κυρία Γεννηματά υπενθύμισε ότι το ΠαΣοΚ απομάκρυνε από τις τάξεις του τον κ. Τσοχατζόπουλο αμέσως μόλις ήρθαν στην επιφάνεια τα πρώτα στοιχεία και ότι αυτά συγκεντρώθηκαν χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠαΣοΚ το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Είναι προφανές ότι το επιτελείο της Ιπποκράτους θα διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Επιπλέον κατηγορεί τη ΝΔ και ειδικώς τον υπουργό Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλο ότι «κατά τρόπο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο ταυτίζει τις αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια με την τεράστια προσπάθεια που έγινε το 2010 για τη διάσωση των ναυπηγείων και των χρημάτων που έδωσε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνει η ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά, δεν έχει υλοποιήσει συνειδητά τον ισχύοντα νόμο για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία.

«Εμφανίζεται έτσι να εκτελεί κομματικές εντολές που παραβιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους», επισημαίνεται.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό.
Δήμητρα Κρουστάλλη
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: