11.4.12

Πανέτοιμη η ΕΕ να δεχθεί αποστρατικοποίηση της Κύπρου...


Λευκωσία: Ο πρόεδρος Χριστόφιας αποκάλυψε ότι η ΕΕ είναι πανέτοιμη να δεχθεί αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Απαντούσε στη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς κατά πόσο μετά τη λύση του Κυπριακού πρέπει να διατηρηθεί στρατός στην Κύπρο για να μπορεί να...
διεκπεραιώνει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η ε/κ πλευρά επιδιώκει αποστρατικοποίηση της Κύπρου και ότι το θέμα είχε συζητηθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η στάση της Τουρκίας επί του θέματος είναι αρνητική, όπως και κάποιων από τη δική μας πλευρά, όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμα ότι σε περίπτωση διατήρησης στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού αυτός πρέπει να είναι μικτός.

Αναφερόμενος στις απευθείας διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να καταστεί καρποφόρος και κάλεσε την τ/κ πλευρά να δείξει κατανόηση και να χαλαρώσει την σκληρή και προκλητική γραμμή της.

Διαβεβαίωσε ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

Εκείνοι, είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας, που είναι υπέρ του τερματισμού του διαλόγου και ενός σχεδίου Β' είναι ο Ντερβίς Έρογλου και η Τουρκία και σε αυτούς πρέπει να στραφούν ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα...


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: