28.4.12

Όλοι δείχνουν Άκη (BINTEO)...




Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των προσώπων που κατηγορούνται για ... ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την προφυλάκιση των περισσότερων εξ' αυτών.

Ανάμεσά τους η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή, και άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του επίσης προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, όπως ο εξάδελφος του Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αλλά και οι επιχειρηματίες Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κύκλος των απολογιών έκλεισε με την Β. Σταμάτη να περνάει το κατώφλι του ανακριτή το πρωί της Παρασκευής και να κρίνεται προφυλακιστέα αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας για τον τρόπο που απέκτησε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μέσω της εταιρείας Nobilis).

Η σύζυγος του πρώην υπουργού ζήτησε την εξαίρεση του ανακριτή με σχετικό αίτημά της, το οποίο όμως απερρίφθη από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας της, στηρίζοντας την άποψή της αυτή στο γεγονός ότι ο ανακριτής προχώρησε με διάταξή του στη δέσμευση περιουσιακών της στοιχείων. Επίσης, προσέφυγε και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Βασίλης Χειρδάρης.

Στο απολογητικό της υπόμνημα υποστήριξε πως δεν γνώριζε για το δίκτυο των off- shore εταιρειών αλλά ούτε και τους συγκατηγορούμενους της, πλην του Νικόλαου Ζήγρα και της θείας της Αικατερίνης Σταμάτη, η οποία έκαψε με την απολογία της τον πρώην υπουργό συνδέοντας τον απευθείας με την Torcaso, σχέση την οποία εκείνος είχε αρνηθεί.

Όπως ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη, που αποχώρησε από τον ανακριτικό γραφείο προς τον Κορυδαλλό χωρίς χειροπέδες, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τίποτα για τις κινήσεις και τις αποφάσεις του συζύγου της αφού - όπως είπε - δεν της έδινε αναφορά!

Διαβάστε εδώ το απολογητικό υπόμνημα της Βίκυς Σταμάτη

Αντίθετα με την Βίκυ Σταμάτη, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος εμπλέκεται στις εργασίες ανακαίνισης του νεοκλασικού και «υπογράφει» τα σχετικά παραστατικά ως «Παναγιώτης Παπαλιάκος». Σύμφωνα με το πόρισμα σε μια τουλάχιστον από αυτές τις συναλλαγές εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Nobilis. Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η δικηγόρος Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα, η φέρεται να υπήρξε εκπρόσωπος της Nobilis και είχε δηλώσει ως έδρα της εταιρείας το γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας.

Με χειροπέδες η Αρετή
Τη Πέμπτη προφυλακιστέα είχε κριθεί η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της σχετικής απόφασης. Προσκόμισε στο ανακριτή έγγραφα και παραστατικά που αποδεικνύουν - κατά τους ισχυρισμούς της - ότι αγόρασε το σπίτι της στη Δεινοκράτους (για το οποίο άλλωστε εμπλέκεται στην υπόθεση) με την πώληση άλλου ακινήτου που είχε αναγείρει στην Καλλιθέα. Στην είδηση περί προφυλάκισης της κόρης του «έσπασε», σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσοχατζόπουλος. Ο ίδιος σε ανακοίνωσε που εξέδωσε λίγο αργότερα έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» εν όψει εκλογών.

Διαβάστε εδώ για το υπόμνημα της Αρετής Τσοχατζόπουλου

Πλέον, η έρευνα για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Α. Τσοχατζόπουλου αναμένεται να στραφεί στα νέα ευρήματα που προέκυψαν τόσο από τις απολογίες των κατηγορουμένων όσο και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εφόδους που έγιναν στο σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού την ημέρα της σύλληψής του. Ακόμη, να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες του ΣΔΟΕ.

Από τα ευρήματα αυτά θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν θα ασκηθούν συμπληρωματικά διώξεις σε πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται για την υπόθεση και αν θα υπάρξουν και νέοι κατηγορούμενοι.

protothema.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: