5.4.12

Καμία πίστωση αν δεν εξοφληθούν τα χρέη εμμένουν οι φαρμακοποιοί...


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ...
Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά δηλώνουν ότι...
αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους δεν αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και αύριο Παρασκευή θα καταβληθούν 28.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε επίσης ότι το αργότερο έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για παλιές οφειλές.

Νωρίτερα την Πέμπτη, επικράτησε ένταση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όταν φαρμακοποιοί που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Οργανισμού, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη.

Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την άμεση εξόφληση 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές από το 2011 ασφαλισμένων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους δικαιούχους του Οργανισμού, αλλά και άλλων ταμείων όπως του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας.


Προβλήματα και στα νοσοκομεία

Αναταραχή επικρατεί όμως, και στα νοσοκομεία καθώς σε 52 ιδρύματα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών, οι οποίοι ζητούν την πλήρη αποζημίωσή τους για τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αντιδρώντας στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων, προγραμματίζεται η απόλυση 300 από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό, καθώς και η περικοπή κατά 45% των μισθών όλων των εργαζομένων του Κέντρου.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι γιατροί- επιμελητές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, οι συγκεκριμένοι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Ο ΙΣΑ καλεί τους αρμοδίους του νοσοκομείου «να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να σταματήσει η απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος»...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: