17.4.12

Δεν τέθηκε θέμα αμυντικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ...


Κατά την επίσκεψη Λίμπερμαν...
Λευκωσία: Δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ κατά τις συνομιλίες που είχαν την Τρίτη στη Λευκωσία η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή με τον Ισραηλινό ομόλογό της Άβιγκντορ Λίμπερμαν, όπως ... δήλωσε κυπριακή κυβερνητική πηγή στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο.

Εξάλλου, στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Άβιγκντορ Λίμπερμαν δεν περιλαμβάνεται συνάντησή του με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη.

Μετά τη συνάντησή του με την κ. Μαρκουλλή, ο Λίμπερμαν έγινε δεκτός για περίπου 30 λεπτά από τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια, αλλά κατά την έξοδό του δεν προέβη σε δηλώσεις.

Νωρίτερα, σε ερώτηση για δημοσιεύματα της ισραηλινής εφημερίδας Jerousalem Post, που κάνουν λόγο για δημιουργία άξονα μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε διάλογο και συνεργασία με όλα τα κράτη της περιοχής.

Επισήμανε ότι αυτή η ενδεχόμενη συνεργασία μπορεί να αποβεί σε όφελος όλων των κρατών της περιοχής σε διάφορους τομείς, τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον τουριστικό αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κρίσεων όπως είναι οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα να έχουν και οι άλλες χώρες την ίδια προσέγγιση για έναν ανοικτό και αντικειμενικό διάλογο...

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: