2.4.12

Κομισιόν: Κάντε καλύτερη χρήση πόρων για την παράνομη μετανάστευση...


Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία στην Ελλάδα κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ υπογράμμισε
την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερη χρήση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφησή τους.

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία στην Ελλάδα κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και που πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες με την επίτροπο, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ.

Από την πλευρά της, η Σ.Μάλμστρομ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό λίγο μετά τη συνάντησή τους, εξέφρασε τη βούληση της Επιτροπής να εξετάσει όλες τις δυνατότητες στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερη χρήση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφησή τους.

Ειδικότερα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι από τα 250 εκατ.ευρώ που διαθέτουν για την Ελλάδα το Ταμείο Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων και το Ταμείο Επαναπροώθησης, έχουν απορροφηθεί τα 40 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: