23.4.12

"Σφάζονται" για ... ένα ταμπλό!...


Κόντρα, στη διακομματική επιτροπή μεταξύ μικρών και ... μικρομέγαλων!
Διακομματική επιτροπή ... στο παρά πέντε συγκλήθηκε σήμερα, προκειμένου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να αποφασιστεί η διάθεση των δημόσιων χώρων για την προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων.

Στη ...
συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, παρουσία του δημάρχου Γ.Κουράκη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Β.Σισαμάκη, συζητήθηκαν θέματα προβολής των κομμάτων, κατά το ολιγοήμερο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Στη διάθεση κομμάτων και υποψηφίων παρέχονται πλαίσια που ανήκουν στο δήμο Ηρακλείου, αίθουσες, δημοτικοί χώροι, αλλά και κάθε πλατεία και κοινόχρηστος χώρος που τα κόμματα μπορεί να ζητήσουν για προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες.

Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής μετείχαν περίπου 11 από τα μεγαλύτερα κόμματα, ωστόσο όπως φαίνεται η πρόταση του αντιδημάρχου Βαγγέλη Σισαμάκη συνάντησε αντιδράσεις, αν και ακολουθεί κατά γράμμα το νόμο, παραχωρώντας χώρους με βάση τη "δύναμη" κάθε κόμματος στο Κοινοβούλιο.

Η πρόταση του κ.Σισαμάκη περιλαμβάνει την παραχώρηση 25 πλαισίων στο ΠΑΣΟΚ, 20 στη ΝΔ, από 5 στο ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, 4 στο ΣΥΡΙΖΑ και από ένα πλαίσιο σε καθένα από τους υπόλοιπους 20 συνδυασμούς, ώστε τα συνολικά 75 διαθέσιμα ταμπλό να διαμοιραστούν στους συνδυασμούς.

Η πρόταση αυτή, ωστόσο, έχει έτυχε αμέσως δυσάρεστης "υποδοχής" κυρίως από μικρά κόμματα που "κατεβαίνουν" στις εκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο και καταγγέλλουν αποκλεισμό τους τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από την προβολή στους δημόσιους χώρους.

Αφού διαμορφωθεί η τελική πρόταση, αυτή θα έρθει προς επικύρωση σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης θέσεων ιδεών και απόψεων όλων των κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές και για το λόγο αυτό θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: