9.4.12

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες...


Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Τα φαινόμενα, που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Στην...
Αττική, από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μ. Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα νοτιότερα τμήματα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αρχικά αίθριος θα είναι τη Μ. Τετάρτη ο καιρός, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Μ. Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αναμένονται τη Μ. Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Αστατος θα είναι ο καιρός το Μ. Σάββατο, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Μ. Δευτέρα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Aνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Aνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές.

Aνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές.

Aνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: