24.4.12

Πορεία των δημάρχων στο κέντρο της Αθήνας για τα οικονομικά των δήμων...


Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι της χώρας στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ που αφορούσε αποκλειστικά την «τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι».

Η πορεία ξεκίνησε από το... ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου στο υπουργείο Οικονομικών. Επικεφαλής της πορείας ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οι διαδηλωτές δήμαρχοι κατέλαβαν τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα στις διπλανές λωρίδες η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.

Στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη με κύριο αίτημα - που αποτελούσε και κόκκινη γραμμή - να γίνουν άμεσα πράξη οι δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης για απόδοση στους δήμους το 2012 των 450 εκατ. ευρώ που εκ παραδρομής δεν ενεγράφησαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Από τη συνάντηση οι δήμαρχοι έφυγαν μερικώς ικανοποιημένοι, καθώς ο Φίλιππος Σαχινίδης δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν 300 εκατ. ευρώ, τα οποία επισήμανε ότι είναι κατοχυρωμένα.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Τάσο Γιαννίτση.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη ρύθμιση για το εκλογικό επίδομα, με τον Τάσο Γιαννίτση να δεσμεύεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα ρυθμίζει το πόσοι δημοτικοί υπάλληλοι δικαιούνται το εκλογικό επίδομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: