8.4.12

Αλλάζουν όψη τρία ιστορικά σημεία του κέντρου της Αθήνας...


Υπέρ της ανάπλασης και αξιοποίησης τριών ιστορικών σημείων του Κέντρου της Αθήνας αποφάσισε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Ειδικότερα, ο παράδρομος της οδού Ακαδημίας, όπου βρίσκονται οι ... αφετηρίες των αστικών λεωφορείων, θα διαμορφωθεί σε πεζόδρομο, το κτήριο του παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου στην πλατεία Δικαιοσύνης θα στεγάσει μέρος των υπηρεσιών του ΣτΕ, ενώ το διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη θα αποτελέσει Μουσείο Έργων του Γιάννη Σπυρόπουλου.

Στην ανάπλαση του παραδρόμου της Ακαδημίας σε πεζόδρομο θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά διαστρώσεως με πορώδη, μη ανακλαστική υφή, προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες ώστε να διευκολυνθεί η άνετη κυκλοφορία των πεζών και η ανάπαυση.

Το διατηρητέο κτήριο του παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου, που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου, Σανταρόζα, Πανεπιστημίου και Αρσάκη, πρόκειται να μεταστεγαστεί μέρος των υπηρεσιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και να λειτουργήσει χώρος έκθεσης της ιστορίας του ίδιου του κτηρίου.

Το διατηρητέο κτήριο επί των οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη θα ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει έργα του ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου. Τα τελευταία χρόνια το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο, χωρίς καμία μέριμνα συντήρησης και προστασίας, με αποτέλεσμα τη ραγδαία φθορά του.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: