13.4.12

Οι παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων...


Με ένα καταγγελτικό δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» αναφέρεται στο θέμα των επιχορηγήσεων των ελληνικών κομμάτων.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Οι... παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων». Η εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι οι επιχορηγήσεις προκάλεσαν την οργή του αρχηγού των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο.

«9,39 ευρώ για κάθε ψήφο: τόσα είναι τα χρήματα που πήρε κάθε ελληνικό κόμμα το 2010 σε κρατικές επιχορηγήσεις. Το ποσό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο των κρατών της ΕΕ και δεν είναι καθόλου καλός οιωνός πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η πολιτική τάξη της χώρας δεν φαίνεται να έχει συνείδηση του προβλήματος. Και όποιος πιστεύει ότι κυρίως οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί που ευθύνονται για την οικονομική δυστυχία της χώρας τους θα προχωρήσουν τώρα αποθαρρυμένοι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», συνεχίζει.

«Οι περισσότεροι βουλευτές ψήφισαν πριν μερικές ημέρες νέες επιχορηγήσεις των κομμάτων ύψους 29 εκατ. ευρώ. Και όλως τυχαίως μόνο για τα κόμματα που εκπροσωπούνται ήδη στο κοινοβούλιο», καταλήγει η αυστριακή εφημερίδα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: