17.4.12

Στον ανακριτή και οι υπόλοιποι τρεις...


Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα ο εξάδελφος του πρώην Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου φέρεται- σύμφωνα με... το πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου- ότι για μια δεκαετία περίπου ήταν η διαχειρίστρια off – shore εταιρειών που ενεπλέκησαν στην διαδρομή του βρώμικου χρήματος, το οποίο στη συνέχεια …επενδύθηκε στην απόκτηση των πολυτελών ακινήτων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο επιφυλάσσουν οι εισαγγελείς και στον εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νικόλαο Ζήγρα, ενώ σε ό,τι αφορά τον Γ. Σαχπατζίδη του καταλογίζεται ότι συνέδραμε τον Α. Τσοχατζόπουλο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς μεταξύ άλλων ήταν εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην μεταβίβαση τριών ακινήτων στη Λ. Κηφισίας με πωλητή τον πρώην υπουργό.

Η «τύχη» των τριών κατηγορουμένων αναμένεται να κριθεί μετά το τέλος των απολογιών τους. Να σημειωθεί ότι, εκτός από τον πρώην υπουργό, έχει προφυλακιστεί και ο Αστέριος Οικονομίδης, που φέρεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ARCON» με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια την «σκυτάλη» των απολογιών αναμένεται να πάρουν και άλλα δέκα περίπου πρόσωπα – ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού – που αντιμετωπίζουν το ίδιο αδίκημα με τον Α. Τσοχατζόπουλο και τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: