11.4.12

Θα κινηθούμε νομικά κατά των κέντρων κράτησης που ετοιμάζει ο Χρυσοχοϊδης...


«Ετοιμαζόμαστε να κινηθούμε νομικά για να εμποδίσουμε να γίνουν στην Αμυγδαλέζα τα κέντρα κράτηση των λαθρομεταναστών», αναφέρει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος.

Και λέει, ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι ... δηλαδή το πρώτο κέντρο κράτησης θα λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο, για την ώρα, δεν έχει σημειωθεί καμία περίεργη κίνηση που να δείχνει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του.

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διακρίνει να γίνονται εκεί εργασίες. Δεν φαίνεται τουλάχιστον να υπάρχει καμία κίνηση που να δείχνει ότι προετοιμάζονται για το κέντρο κράτησης. Η μόνη κίνηση που υπάρχει είναι από τους φοιτητές που σπουδάζουν στην αστυνομική ακαδημία καθώς και από τους καθηγητές που πηγαίνουν εκεί. Με τόσο κόσμο, κάτι θα μαθαίναμε», συμπληρώνει ο κ. Ντούρος, ο οποίος όμως αποστασιοποιείται από τα χθεσινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα έξι προσαγωγές.

«Δεν ήταν μια εκδήλωση που έγινε με την αιγίδα του δήμου. Ήταν μια εκδήλωση που έγινε από διάφορους κατοίκους, οι οποίοι θέλησαν να διαδηλώσουν για να δείξουν ότι δεν θέλουν το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Οι κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο, ανέβηκε η αστυνομία και στη συνέχεια έγιναν κάποια έκτροπα. Μετά το Πάσχα εμείς θα έχουμε δημοτικό συμβούλιο και θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία του».

Πάντως, σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και νέα συγκέντρωση των κατοίκων μετά τα χθεσινά επεισόδια.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: