11.4.12

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά...


Το «πράσινο φως» για την κατάθεση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά φαίνεται να δίνει η τρόικα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο... υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στη Βουλή κατόπιν τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να κατατεθεί ακόμη και σήμερα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς σήμερα το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την τρόικα και την ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας επισήμανε χθες: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί. Τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί. Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: