15.4.12

Καιρός για σούβλισμα (BINTEO) ...


Στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται το σούβλισμα του οβελία να γίνει χωρίς προβλήματα. Ωστόσο στην Δ. Ελλάδα θα χρειαστεί υπόστεγο. Στην Β. Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καλό θα ήταν να αρχίσετε το ψήσιμο νωρίς το πρωί.

Για τον καιρό των... επόμενων ημερών μίλησε στο real.gr ο φυσικός - μετεωρολόγος της ΕΜΥ Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Την Κυριακή του Πάσχα γενικά η ημέρα φαίνεται ότι θα κυλήσει με καλύτερο καιρό από αυτόν που επικράτησε το Μ. Σάββατο. Η σκόνη πλέον έφυγε, οι νοτιάδες που έφταναν τα 8 μποφόρ έχουν εξασθενήσει, ενώ και οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι πιο περιορισμένες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Εκεί φαίνεται ότι ο καιρός δε θα είναι σύμμαχος στο ψήσιμο του οβελία.

Το μεσημέρι-απόγευμα δε θα λείψουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Λίγες νεφώσεις και πολύς ήλιος αναμένεται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, και την Θεσσαλία.



Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι γύρω στους 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, οι χαμηλότερες μέγιστες αναμένονται σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία (γύρω στους 15οC) Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί με μέγιστη ένταση στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο όπου θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.



Με βροχή η επιστροφή των εκδρομέων

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται από το πρωί βροχερός καιρός αρχικά στη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία θα βρέξει στη Θεσσαλία, την Μακεδονία και τη Θράκη. Ηλιοφάνεια στο Αιγαίο όπου οι νοτιάδες δε θα δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις (6-7 μποφόρ). Ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: