24.4.12

ΚΥΠΡΟΣ: Ένταλμα σύλληψης για τον τέως αρχηγό της Ε.Φ.


Λευκωσία: Λόγους ασθενείας επικαλέστηκε ο στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης για την απουσία του τη Δευτέρα από την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την τραγωδία στο Μαρί. Ο κ. Τσαλικίδης διαμήνυσε ότι ο μόνος λόγος που δεν ήταν στη δίκη ήταν γιατί είναι άρρωστος. Ωστόσο, η...
απουσία του ήταν καθοριστική για τη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Μαΐου και το δικαστήριο διέταξε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, το οποίο αναμένεται να λάβει τις επόμενες μέρες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ώστε ο κ. Τσαλικίδης να μεταφερθεί στην Κύπρο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας, κάθισαν για λίγο στο εδώλιο και στο τέλος υπέγραψαν εγγυητικές ύψους €150.000 ο καθένας για να εμφανιστούν στη δίκη.

Κατά την προσέλευση του τέως υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού, στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οι γονείς και οι συγγενείς του αδικοχαμένου πυροσβέστη της ΕΜΑΚ Σπύρου Ταντή του επιτέθηκαν φραστικά, αποδίδοντάς του ευθύνες για την τραγωδία.

Το επεισόδιο κράτησε ελάχιστα και έληξε με την επέμβαση αστυνομικών που επιτάχυναν την απομάκρυνση του κ. Αργυρού από το σημείο που βρίσκονταν οι συγγενείς.

Μετά το τέλος της διαδικασίας κάποιοι συγγενείς εκφράστηκαν με δυσφορία κατά συγκεκριμένων ατόμων από τους κατηγορούμενους, αποδίδοντας τους ευθυνοφοβία αλλά και προσεγμένη επίρριψη ευθυνών σε άλλους κατηγορούμενους, αποποιούμενοι ταυτόχρονα κάθε δική τους ευθύνη στην τραγωδία.

Η αστυνομική δύναμη εντός και εκτός δικαστηρίου ήταν πολυάριθμη και έκανε αισθητή την παρουσία της αρκετή ώρα πριν αρχίσει η διαδικασία.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: