2.4.12

Σε αναμονή για εξελίξεις στην Ελληνική Υφαντουργία...


Εντείνεται η αγωνία για το μέλλον της Ελληνικής Υφαντουργίας, καθώς ακόμη δεν έχει υποβληθεί στις πιστώτριες Τράπεζες το πολυαναμενόμενο proof of funds από πλευράς της... Βank of America, της Τράπεζας που διαμεσολαβεί για λογαριασμό του consortium των αμερικανικών funds που ενδιαφέρονται να πάρουν θέση στρατηγικού επενδυτή στην ελληνική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τη Lead Finance, που εκπροσωπεί τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, «θα έχουμε στα χέρια μας το proof of funds την Τετάρτη». Διαβεβαιώνεται, δε, πως όλα βαίνουν καλώς και η καθυστέρηση στην κατάθεση του συγκεκριμένου εγγράφου (από τα μέσα Μαρτίου) είναι καθαρά ζήτημα διαδικαστικό.

Εν τούτοις, η ελληνική πλευρά είναι μάλλον επιφυλακτική ως προς τις πιθανές εξελίξεις, αφού μάλιστα, η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη των Αμερικανών στο εργοστάσιο στη Νέα Πέλλα, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην Ελλάδα δύο εκπρόσωποι του consortium από τις ΗΠΑ, οι οποίοι ήρθαν στην χώρα προκειμένου να εξετάσουν πιθανές εξαγορές distressed companies. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, που μάλλον δεν ανοίγει την πόρτα για επενδύσεις σε άλλες ελληνικές εταιρείες, σχεδιαζόταν για σήμερα το απόγευμα και επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής denim της ΕΛΥΦ στη Νέα Πέλλα, η οποία τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο η Lead Finance τόνισε πως η αναβολή της επίσκεψης στο εργοστάσιο της ΕΛΥΦ, δεν έχει ουδεμία σχέση με την δρομολόγηση της εισόδου των funds στην εταιρεία, που θα εξελιχθεί βάσει σχεδίου.

Από πλευράς εργαζομένων τώρα, εκφράζεται αισιοδοξία αφού έχουν πληρωθεί τον Ιανουάριο, τις μισές αποδοχές του Φεβρουαρίου και μέσα στην εβδομάδα περιμένουν την εξόφληση του Φεβρουαρίου και το δώρο του Πάσχα, ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση με τη διοίκηση της εταιρείας για τη σταδιακή καταβολή των αμοιβών του Μαρτίου.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν δύο μήνες», είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κυριάκος Ελευθεριάδης. Η παραγωγή τις ημέρες αυτές είναι σε κανονικούς ρυθμούς, με τη μονάδα να βγάζει denim για την ιταλική Βenetton, αν και σε προηγούμενα διαστήματα συνέβη το εργοστάσιο να λειτουργεί και στο 50% της δυναμικότητάς του.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: