18.4.12

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας..


Προβλήματα έχει δημιουργήσει η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Στην Αττική, πολλοί δρόμοι έχουν... πλημμυρίσει από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη.

Tο οδόστρωμα έχει πλημμυρίσει στη Λ. Μαραθώνος, την Παραλιακή (από Γλυφάδα προς Ελληνικό) και στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος των Πολυκλαδικών στην Αργυρούπολη και του Αγ. Δημητρίου. Μεγάλα επίσης είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ρεύμα καθόδου της Αθηνών - Λαμίας (από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού έως και τη Λ. Κηφισού). Στα βόρεια προάστια έχουν σπάσει κλαδιά δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους.

Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων λόγων των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Ανεκτέλεστα είναι τα δρομολόγια των πλοίων Speedrunner 4 και Highspeed 4 από το λιμάνι του Πειραιά. Νωρίτερα υπήρχε απαγορευτικό απόπλου για Πάρο - Νάξο, αλλά και για Αργοσαρωνικό, το οποίο ωστόσο έχει αρθεί.

Επίσης, το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσός Παλλάς» με 611 επιβάτες καθυστέρησε να δέσει για περίπου μία ώρα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ χθες στο λιμάνι των Χανίων το πλοίο «Ελυρος», κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, χτύπησε στο κρηπίδωμα με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό βαθούλωμα στο πλοίο. Μετά από επιθεώρηση, επετράπη ο απόπλους του.

Για τις 9 το πρωί μετατέθηκαν, λόγω του καιρού, τα δρομολόγια των πλοίων Θεολόγος, Πηνελόπη και Superferry από το λιμάνι της Ραφήνας. Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια από Ραφήνα διεξάγονται κανονικά.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Πρόγνωση καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Aνεμοι: το πρωί από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα βουνά της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Aνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Aνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Aνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα

Aνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: